Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μ. Βορίδης: «Οι εκλογές δεν πρέπει να αργήσουν»


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη του στον «Τύπο της Κυριακής» αναφέρθηκε στον ρόλο της μεταβατικής κυβέρνησης, στις εκλογές, στο άνοιγμα των ταξί και στην εφεδρεία.

Μ. Βορίδης: «Οι εκλογές δεν πρέπει να αργήσουν»
Ο υπουργός σημειώνει πως οι εκλογές δεν είναι δυνατόν να βραδύνουν και ότι οι στόχοι αυτής της κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Βορίδης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει συγκεκριμένους και σαφείς στόχους, συγκεκριμένη και σαφή εντολή: υλοποίηση των δεσμεύσεων που πηγάζουν από τη συμφωνία της 26 Οκτωβρίου 2011 και των οικονομικών πολιτικών που συνδέονται με αυτήν, απεμπλοκή και εκταμίευση της 6ης δόσης, διαπραγμάτευση της νέας δανειακής συμβάσεως και του συναπτόμενου με αυτήν προγράμματος οικονομικής πολιτικής, εφαρμογή του PSI και εκταμίευση της δόσης των 80 δισ.

Σχετικά με το ζήτημα των ταξί, υπογραμμίζει ότι η αγορά των ταξί θα απελευθερωθεί αλλά όχι άναρχα, με κανόνες και κριτήρια συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά.

Για το ζήτημα της εφεδρείας επισημαίνει ότι δεν θέτει ζήτημα γενικότερα για την εφεδρεία, αλλά ειδικό ζήτημα που έχει να κάνει με τους φορείς που παρέχουν συγκοινωνιακό έργο.

Όπως υποστηρίζει, αν στους φορείς αυτούς εφαρμοσθεί η εφεδρεία οριζοντίως, χωρίς να εξορθολογισθεί με συγκεκριμένες εξαιρέσεις ειδικοτήτων, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες και στην εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και στη συγκέντρωση εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: