Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες μαθητές πάνε πενθήμερες φέτος στην Τουρκία...Ποιός κινεί αυτήν την ανθελληνική μόδα;


Μόδα τείνει να γίνει τα τελευταία δύο χρόνια η διοργάνωση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών στην Τουρκία και όχι στα Δωδεκάνησα, όπως είθισται. Όλο και περισσότερα Λύκεια και Γυμνασία της χώρας μας φέτος θα επιλέξουν τις καθιερωμένες σχολικές εκδρομές στη γείτονική Τουρκία. Ο λόγος προφανής, αν αναλογιστεί ακνείς το ιδιαίτερ χαμηλό κόστος της εκδρομής. Μάλιστα οι Τούρκοι προσφέρουν ειδικά τουριστικά πακέτα για τους έλληνες μαθητές σε πολύ χαμηλότερο κόστος από εκείνα των ξενοδόχων στα ελληνικά νησιά συνδυάζοντας μάλιστα και δωρεάν ξενάγηση στα παράλια!

Την πρωτιά ξεκίνησαν τα σχολεία στα νησιά του Αιγαίου. Ξεκίνησαν από πέρυσι, αλλά φέτος έχουμε και σχολεία απ’ τη Λέσβο που επέλεξαν να διοργανώσουν την καθιερωμένη «πενταήμερη» εκδρομή στην Τουρκία.
Το κόστος είναι χαμηλότερο από τους ως τώρα γνωστούς για πενταήμερες εκδρομές προορισμούς (Ρόδος, Κέρκυρα κ.λπ.) και οπωσδήποτε από εκπαιδευτικής άποψης η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μικράς Ασίας ή στη μεσαιωνική Κωνσταντινούπολη αξίζει τον κόπο
Ωστόσο, και από τα τουρκικά λύκεια υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον, αν και τίθεται το πρόβλημα της βίζας. Στη τελευταία (24/2/11) συνάντηση Τουρκίας - Ε.Ε., μεταξύ άλλων, προτάθηκε η κατάργηση βίζας για παιδιά έως 12 χρόνων.
Αν βελτιωθεί η συμφωνία και επεκταθεί το μέτρο για ανηλίκους έως 18 ετών, τότε εκτιμάται ότι θα λειτουργούσε η αμοιβαιότητα και στις σχολικές εκδρομές και θα μπορούσαν και οι τούρκικες «πενταήμερες» να έρχονται στα νησιά μας.


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: