Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πολιτιστικό συμπόσιο για τη Βόρεια Κέρκυρα


Συμπόσιο με θέμα «Βόρεια Κέρκυρα: Κοιτάσματα πολιτισμών» πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Απριλίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης, στα βόρεια του νησιού, με πρωτοβουλία επιτροπής της οποίας ηγείται ο Κερκυραίος ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αύγουστος Σορδίνας.
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, θα προηγηθεί επίσκεψη σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, ενώ στους χώρους των εργασιών του συμποσίου θα παρουσιαστεί έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κεφαλληνού.
Στο συμπόσιο, που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και το Εμποροβιομηχανκό Επιμελητήριο Κέρκυρας, θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με θέματα «Η παγκόσμια σημασία του Σιδαριού» ο Α. Σορδίνας, «Ναυσιπλοία στο Βόρειο Ιόνιο Πέλαγος» ο αρχαιολόγος Δημήτρης Κουρκουμέλης, «Μεταβολές στην αγροτική ζωή της Βόρειας Κέρκυρας από τους κλασικούς έως τους υστερορωμαϊκούς χρόνους» η αρχαιολόγος Ελένη Μπουνιά, «Μια ματιά στην παραδοσιακή ζωή της Βόρειας Κέρκυρας» η εκπαιδευτικός Ελένη Αρμένη, «Στοιχεία για τις προβιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κέρκυρα» ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Ζυμάρης και «Ιστορίες Αρχείου από τη Βόρεια Κέρκυρα» η φιλόλογος Μαρία Καμονάχου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: