Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παρά λίγο σοβαρός τραυματισμός Αστυνομικού στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας από πέτρες που εκτόξευσαν μετανάστες!!!-

Έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας!!!

Με τον τραυματισμό ενός Αστυνομικού, ευτυχώς ελαφρά στο μάγουλο, σημαδεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από οδηγούς φορτηγών ότι 200 μέτρα πριν την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, μεγάλες ομάδες μεταναστών, σταματούσαν τα φορτηγά, κλείνοντας τους τον δρόμο, με σκοπό να επιβιβαστούν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία.

Άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας έσπευσαν στο σημείο με 2 οχήματα και απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους μετανάστες.
Διαφεύγοντας οι μετανάστες προς το βουνό, μικρή ομάδα από νεαρούς, άρχισαν να πετροβολούν τα διερχόμενα φορτηγά και τα περιπολικά.

Αποτέλεσμα όπως προείπαμε ήταν να τραυματιστεί από πέτρα στο πρόσωπο ένας Αστυνόμος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου και του έγιναν 2 ράμματα στο μάγουλο.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, επανέρχεται σε παλαιότερο έγγραφό της, καταγγέλλοντας, όπως σχετικά αναφέρεται, «την ανευθυνότητα και την υποκρισία των όσων έχουν οριστεί από την πολιτεία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της τοπικής Αστυνομίας, αποδεικνύεται περίτρανα η αναποτελεσματικότητα των αποφάσεων και η αδυναμία επιβολής ουσιαστικών λύσεων.
Και αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται, τονίζει η Ένωση, είναι και το συγκεκριμένο, με τον τραυματισμό αστυνομικού από επίθεση μεταναστών.

Εκείνο που κατά λεγόμενα των συνδικαλιστών της Αστυνομίας προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι η απόφαση φυσικής και πολιτικής ηγεσίας να αναπτύξουν Αστυνομικές Δυνάμεις στον εξωτερικό χώρο του λιμανιού, προκειμένου να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες.
Και όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση που αποστέλλεται προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, «απόφαση τις συνέπειες της οποίας είχαμε προβλέψει, καταγγέλλοντας ότι δεν μπορεί το Αστυνομικό προσωπικό να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπαιγμού, εξαιτίας των ημίμετρων που αποφασίζονται».

Και καταλήγοντας η Ένωση των Αστυνομικών, ζητά να σταματήσουν οι γενικευμένες τοποθετήσεις του κάθε πολιτικάντη, τις οποίες ακολουθεί η πολιτική ηγεσία.
«Διότι δεν είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική χώρα να ατονούν οι θεσμοί και να τίθεται σε αμφισβήτηση η ασφάλεια των συναδέλφων.
Κύριοι δεν θέλουμε να θρηνήσουμε συναδέλφους θύματα και καταδικάζουμε την απραξία», καταλήγει.

http://892fm.blogspot.com/2011/02/blog-post_1205.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: