Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση βουλευτών του ΛΑΟΣ στην ΕΕ για το «Δουβλίνο 2»

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάργηση του Κανονισμού «Δουβλίνο 2» ζητούν πέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ με επείγουσες επιστολές που απέστειλαν προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Κ. Αϊβαλιώτης, Β. Αποστολάτος, Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης και Π. Μαρκάκης χαρακτηρίζουν τον Κανονισμό καταστροφικό για τη χώρα μας, η οποία, όπως αναφέρουν δέχεται επί 20 συνεχή χρόνια τεράστιες ροές λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα το ποσοστό τους να αγγίζει πλέον το 20% του πληθυσμού.
Επιρρίπτουν επίσης ευθύνες στην ΕΕ, της οποίας, όπως επισημαίνουν η συμβολή για την ανάσχεση του κύματος λαθρομεταναστών «ήταν σχεδόν αμελητέα», ενώ μόνο πρόσφατα, τονίζουν, «παρέχεται μια εντελώς αναιμική και ανεπαρκής βοήθεια με την δραστηριοποίηση της FRONTEX».
«Η οικονομική αιμορραγία όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα ήταν τεράστια και οι κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ παρέμεναν απαθείς ενώ όλα τα Όργανα της ΕΕ αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων αφού η δραστηριοποίησή τους δεν ήταν η ενδεδειγμένη», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.
Ζητούν τέλος την άμεση παρέμβαση των αξιωματούχων της ΕΕ, ώστε να καταργηθεί ο Κανονισμός «Δουβλίνο 2», ο οποίος, όπως σημειώνουν, «έχει βλάψει καθοριστικά την χώρα μας η οποία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και αναγκάζεται παράλληλα να επωμισθεί που θα έπρεπε κανονικά να είχαν επωμισθεί από χρόνια οι πλούσιες χώρες της Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: