Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κερκυρα : αποχαρακτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών ;

ΣΆΒΒΑΤΟ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Κλείνουν στρατόπεδα κοντά στα σύνορα;


Μεθοδεύσεις που πλήττουν εκατομμύρια Ελλήνων και υποκρύπτουν σχέδιο κατάργησης στρατοπέδων σε εθνικά ευαίσθητους νομούς της χώρας πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Αμύνης να εξετάζει τον αποχαρακτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών. Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για το υπό διαμόρφωση σχέδιο είναι η τόνωση των επενδύσεων από το εξωτερικό. Βάσει του σχεδίου, μεταξύ των περιοχών που αποχαρακτηρίζονται είναι οι νομοί κοντά στα βουλγαρικά σύνορα: Δράμας, Σερρών, Καβάλας, θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, οι νομοί που συνορεύουν με την ΠΓΔΜ: Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, καθώς και οι ακριτικές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας. Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, που συνορεύουν με την Αλβανία.

Με δήλωση του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση προτάσεων για αποχαρακτηρισμό παραμεθόριων περιοχών, δηλώνοντας μάλιστα ότι «στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ως παραμεθόριων για λόγους ασφαλείας».


Απορίες
Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, αν την ίδια διαπίστωση μπορεί μετά βεβαιότητας να κάνει ο υπουργός και για τις περιοχές της Δράμας, των Σερρών, της Πέλλας, του Κιλκίς, της Φλώρινας, της Κέρκυρας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, που βρίσκονται σε… στενό εναγκαλισμό με τα βουλγαρικά, σκοπιανά και αλβανικά σύνορα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ – ΣΕΛ. 8 - gdailynews

http://www.neolaialaos.org/2011/02/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: