Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η Ιταλία ζητά €100 εκατ. από την ΕΕ για τη λαθρομετανάστευση - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Η Ιταλία ζητά €100 εκατ. από την ΕΕ για τη λαθρομετανάστευση - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


Συναντώντας τους δημοσιογράφους στο μέγαρο του "Βιμινάλε", ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε πριν λίγο ότι η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να ζητήσει 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του νέου μεγάλου κύματος λαθρομεταναστών που από τις ακτές της Τυνησίας φθάνουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων πρέπει να εκπονήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική, να εγκρίνει σχέδιο και να υιοθετήσει διπλωματική πρωτοβουλία", πρόσθεσε ο Μαρόνι.

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών, θέλησε, με τις δηλώσεις του, να αναφερθεί εκ νέου, στις συνεχείς αφίξεις
τυνήσιων μεταναστών, που σημειώνονται, τις μέρες αυτές, στο νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας.

Σχετικά με τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ιταλός υπουργός επανέλαβε ότι " η μόνη που, έως τώρα, δραστηριοποιήθηκε, είναι η επίτροπος αρμόδια για τα εσωτερικά θέματα Σεσίλια Μάλμστρομ --την οποία και εκτιμά-- αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολό της, δεν είπε ακόμη ένα ξεκάθαρο λόγο".

Ο Μαρόνι, τόνισε, επίσης, ότι η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει σε άλλες περιοχές τους λαθρομετανάστες που αφίχθησαν και, προσωρινά, φιλοξενούνται στην Λαμπεντούζα. "Αύριο θα μεταβούμε στην Σικελία μαζί με τον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να επισκεφθούμε ένα από τα κέντρα στα οποία μπορεί να μεταφερθούν, προσωρινά, οι μετανάστες".

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: