Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες πέταξαν πέτρες σε οδηγούς επειδή δεν τους έδωσαν χρήματα!

Συνέβη και αυτό! Οικονομικοί μετανάστες πετούσαν πέτρες στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Kρήτης και έβριζαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «τσιγκουνιά» των Ελλήνων και τις πενταροδεκάρες που τους δίνουν στα φανάρια.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, οπότε και αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι νεαροί μετανάστες πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές. 

Περιπολικό έσπευσε στο σημείο και πράγματι αστυνομικοί εντόπισαν τους νεαρούς, εκ των οποίων μάλιστα ένας κρατούσε μία πέτρα στο χέρι. 


Τους προσήγαγαν στο τμήμα, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νόμιμοι στην Ελλάδα. 

Όταν ρωτήθηκαν για ποιο λόγο ήταν θυμωμένοι και γιατί πετούσαν πέτρες, οι νεαροί μετανάστες «ξέσπασαν». 

Οι αστυνομικοί έμειναν με ανοιχτό το στόμα, όταν τους άκουσαν να διαμαρτύρονται για το λιγοστό «μεροκάματο» που βγάζουν από τα φανάρια. 

«Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δουλεύουμε όλη μέρα στα φανάρια, σας καθαρίζουμε τα τζάμια και τελικά δεν μαζεύουμε ούτε πέντε ευρώ την ημέρα. Εμείς πώς θα ζήσουμε; Τι θα φάμε;» φώναζαν εξοργισμένοι. «Θα φύγουμε. Εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε». 

Οι νεαροί μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγινε σχετική σύσταση. Δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα, ωστόσο οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση συνειδητοποίησαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αφού πολλές φορές δεν έχουν ούτε να φάνε.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239558&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: