Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Με κλεμμένη ταυτότητα το μέλος του ΣΥΝ - Φόβοι για νέο χτύπημα

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα εκφράζει η ΕΛ.ΑΣ. λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας των «Πυρήνων», την ίδια ώρα που οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τη σχέση των τεσσάρων συλληφθέντων με τα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης και τις διασυνδέσεις των ομάδων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κρατούν στα χέρια τους τον «πυρήνα» της Θεσσαλονίκης, με βάσει τον συνδυασμό αποτελεσμάτων από αναλύσεις και παρακολουθήσεις από τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω τηλεκαρτών, τις οποίες κατέγραψε κοριός της ΕΥΠ.

Τα στοιχεία των συλληφθέντων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Οπως ανακοινώθηκε, σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσασαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στίς 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας δεκαεννιάχρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους άλλους τέσσερις.

Από τις έρευνες στα διαμερίσματα του Βύρωνα και στο Ταύρο βρέθηκα 3 Lap-top και 5 usb. Επίσης τρία κινητά τηλέφωνα. Στο διαμέρισμα του Βύρωνα βρέθηκε ένα πιστόλι 9 mm και γεμιστήρας δέκα φυσιγγίων. Επιπλέον βρέθηκαν 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια και άλλα αντικείμενα.

Η λίστα των ευρημάτων μεγαλώνει, καθώς από περαιτέρω έρευνα εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Βύρωνα ένα Καλάσνικοφ, 220 σφαίρες, δυο σφραγίδες, Δελτία Ταυτότητας, ένας σιγαστήρας Καλάσνικοφ, πιστωτικές κάρτες και χρηματικό ποσό.

Τα ευρήματα έχουν ήδη μεταφέρθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εξεταστούν και ενδεχομένως να τους οδηγήσουν και σε νέες συλλήψεις και γιάφκες.

Πάντως το κατώφλι της ΓΑΔΑ αναμένεται να περάσουν και άλλοι ύποπτοι μιας και σίγουρο είναι ότι εντός των ημερών θα γίνουν και νέες προσαγωγές.

Η σύλληψη στελέχους του ΣΥΝ
Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση της αστυνομίας, έγινε και μια ακόμη προσαγωγή πολιτικού προσώπου. Άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν το 30χρονο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού τη στιγμή που εκείνος κινούνταν σε δρόμο του Βύρωνα. Ο πολιτικός βρέθηκε μπροστά από οπλισμένους άντρες οι οποίοι του ζητούσαν να μείνει ακίνητος. Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, οι κουκουλοφόροι ένστολοι τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τον οδηγούν στη ΓΑ.ΔΑ.

Έπειτα από τη παραμονή του στα γραφεία της Αλεξάνδρας, και ενώ ο συλληφθείς τους ενημερώνει για την ταυτότητά του, αξιωματικός του ανακοινώνει εν ολίγοις ότι «σε περάσαμε για άλλον. Αν έβλεπες πόσο του μοιάζεις θα καταλάβαινες». Τελικά, τον άφησαν ελεύθερο αργά το απόγευμα.

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι στη κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και μια κλεμμένη ταυτότητα, εκτός από τη δική του. Πρόκειται για ένα δελτίο τατυότητας η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί τον Ιανουάριο του 2004. Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι είχε βρει τη χαμένη ταυτότητα σε σημείο στην περιοχή του Κάραβελ και πως βρισκόταν καθ οδόν για να τη παραδώσει στο πλησιέστερο Α.Τ.

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν δυο συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν για τα πακέτα-βόμβες σε πρεσβείες της Αθήνας και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/gkafa-ths-elas-me-stelechos-toy-syn-foboi-gia-neo-chtyphma

Δεν υπάρχουν σχόλια: