Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση με «γκαζάκια» σε γραφείο βουλευτή του ΛΑΟΣ με δυο ελαφρούς τραυματισμούς στη Θεσσαλονίκη

Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι Θεσσαλονίκη: Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του βουλευτή Α. Κολοκοτρώνη

Διαδοχικές επιθέσεις με γκαζάκια και στόχους το γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αγγελου Κολοκοτρώνη και την Ενωση Απόστρατων Αστυνομικών σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, έκρηξη σημειώθηκε στις 13:17 στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ στην οδό Μητροπόλεως. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα γραφεία, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά, από τα θραύσματα των τζαμιών, δύο γυναίκες.
Αναστάτωση προκλήθηκε περίπου δέκα λεπτά αργότερα και στη συμβολή της οδού Προμηθέως με την Αναγεννήσεως, όπου εξερράγη δεύτερος μηχανισμός με γκαζάκια στα γραφεία όπου στεγάζονται η Ένωση Απόστρατων Κατώτερων Αξιωματικών της Αστυνομίας και η τοπική Διεθνής Ένωση Αστυνομικών.
Α. Κολοκοτρώνης: Χρέος της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες
Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή επίθεση στο γραφείο του, ο κ. Κολοκοτρώνης εμφανίστηκε ψύχραιμος. «Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το γεγονός. Αυτός θα ήταν ο εύκολος δρόμος», ανέφερε, δηλώνοντας παράλληλα ενοχλημένος από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σήμερα για το πρόσωπό του, «δεν είχε εκδηλωθεί για τις 55 ομιλίες και τις 400 ερωτήσεις που αριθμεί μέχρι σήμερα στη Βουλή».
«Έχω επίσης ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δύο εργαζόμενες του γραφείου μου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε: «Από παππού σε εγγονό έχουν ένα χρέος: Να τρομοκρατήσετε τους τρομοκράτες. Εμείς να ξέρετε δεν τρομοκρατούμαστε και θα υπερασπιζόμαστε όσα ακριβώς πιστεύουμε για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τους πολίτες, μη κάνοντας ούτε ένα βήμα πίσω».
Καταδίκη των επιθέσεων
Την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ καταδίκασαν στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο, τόσο ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, όσο και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις επιθέσεις στα γραφεία του συναδέλφου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. ’γγελου Κολοκοτρώνη και της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Θανάσης Νάκος.
«Σε ενέργειες όπως αυτές», πρόσθεσε, «δεν επιτρέπεται να επιδείξουμε καμία ανοχή. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και ο σεβασμός στους θεσμούς πρέπει να προστατευτούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: