Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Έχουν βάλει ενέχυρο μέχρι και τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Έχουν βάλει ενέχυρο μέχρι και τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις

Xoρός εκατομμυρίων ευρώ σε κρατικές επιχορηγήσεις !

Όπως χρεωκόπησαν τη χώρα έτσι έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και τα 2 κόμματα εξουσίας
.

Σοβαρά ερωτηματικά από τους ισοσκελισμένους ισολογισμούς τους , στοιχεία που θυμίζουν Greek Statistics

Με την ίδια ανευθυνότητα που χειρίστηκαν επί χρόνια την Ελληνική οικονομία τα δύο κόμματα εξουσίας χειρίστηκαν και τα δικά τους οικονομικά με αποτέλεσμα να έχουν "φεσώσει" το κράτος και να βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας...


Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ έχουν πάρει δάνεια ύψους 80. εκ. ευρώ βάζοντας ως ενέχυρο την κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν ως το 2015.

Το ΠΑΣΟΚ για το 2009 πήρε κρατική επιχορήγηση 30.682.952,77 ευρώ.

Ωστόσο τα λειτουργικά έξοδα φθάνουν τα 94 εκ. ευρώ έτσι για να τα "βγάλει πέρα" το κόμμα πήρε δάνειο από 4 τράπεζες ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Φυσικά για να πάρει το τεράστιο αυτό δάνειο το κόμμα που κυβερνά σήμερα τη χώρα, έπρεπε να δώσει εγγυήσεις. Οι εγγυήσεις δεν είναι άλλες από τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάβει για τα 3 επόμενα έτη.

Κοιτώντας τον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ παρατηρεί κάποιος πως τα μοναδικά έσοδα του κόμματος ανέρχονται σε 500.000 ευρώ και ακόμα 4,3 εκ. ευρώ από εισφορές χορηγών !!!

Σας λένε κάτι αυτές οι χορηγίες ;;;;



Τα παραφουσκωμένα έξοδα της οδού Ρηγίλλης έχουν οδηγήσει το κόμμα στον δανεισμό που για το 2009 φθάνει τα 32 εκ.ευρώ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα έξοδα του να φθάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ ήταν αδύνατο να μην δανειστεί αφού η κρατική επιχορήγηση φθάνει "μόλις" τα 33 εκ. ευρώ !!!

Έτσι οι κρατικές επιδοτήσεις και της Ν.Δ έχουν μπει ενέχυρο μέχρι το 2014 !!!

Τα μοναδικά έσοδα του κόμματος έρχονται από μερίσματα τόκους και δωρεές από βουλευτές και φίλους που φθάνουν συνολικά περίπου τα 5 εκ. ευρώ.


Αν παρατηρήσετε προσεχτικά και τους τέσσερις ισολογισμούς θα παρατηρήσετε κάτι εντυπωσιακό. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ δηλώνουν πως τα έσοδα και τα έξοδα τους είναι απολύτως τακτοποιημένα .... αλά Greek Statistics "βουλιαγμένα" !!!

Βέβαια όταν κάποιος βλέπει τέτοια "νοικοκυροσύνη" δύσκολα θα αποφύγει να θυμηθεί την υπόθεση με τα "διπλά βιβλία" , τα "δώρα" της SIEMENS και άλλες υποθέσεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_9605.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: