Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Δένδιας , δήλωσε Η ΝΔ καταδίκασε το "ρατσιστικό" σύνθημα των ΟΥΚ!

Δηλώσεις των κομμάτων για τα συνθήματα των Ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Αρθρο απο το βήμα :"Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που συμμετείχε στην παρέλαση, ενώ από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί το περιστατικό.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε «ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει το μεμονωμένο περιστατικό, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούσθηκαν.»
» Τέτοιου είδους συμπεριφορές όμως, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το ήθος και την ιστορία του Λιμενικού Σώματος, τα στελέχη του οποίου καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους για τη διάσωση ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκεύματος.»

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, επισημαίνεται ότι «ας μην παριστάνει η κυβέρνηση την έκπληκτη και τον εξυγιαντή, γιατί όσο οι ένοπλοι μηχανισμοί διαπαιδαγωγούνται με τις αξίες και τις αρχές της πλουτοκρατίας και του ΝΑΤΟ, τα αντιδραστικά ιδεολογήματα θα ανθούν στις γραμμές τους, είτε εκδηλώνονται ανοιχτά στις παρελάσεις, είτε όχι.»

Για το συμβάν κατέθεσαν ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος.
«Τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρελαύνοντες στρατιωτικοί φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και εκδήλωναν το μίσος τους εναντίον γειτόνων λαών και εναντίον των μεταναστών, φέρνουν στην επιφάνεια ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο» τόνισε ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει ειδήσεις για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, αλλά και τις πληροφορίες ότι στην εκπαίδευση των Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων πληθαίνουν τα περιστατικά εθνικιστικού παροξυσμού και καλλιέργειας αισθημάτων ρατσιστικού μίσους».

Διαφορετική στάση επέλεξε να κρατήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Σε δήλωση του συνιστά στον κ. Χρυσοχοΐδη «αντί να στοχοποιεί πότε τους αστυνομικούς, πότε τους ειδικούς φρουρούς, πότε το Λιμενικό, καλό θα ήταν να κοιτάξει να εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία ευταξία η οποία έχει χαθεί, θέλουμε να ελπίζουμε όχι δια παντός» και κατηγορεί τον υπουργό ότι αποτελεί «ουρά» του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.ΤΣΙΠΡΑ

 http://www.thermopilai.org/content/deloseis-ton-kommaton-gia-ta-sunthemata-ton-andron-tou-limenikou-somatos

Δεν υπάρχουν σχόλια: