Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Στο παρά-πέντε απετράπη μακελειό από λαθρομετανάστες στο αεροδρόμιο

Στο παρά-πέντε απετράπη μακελειό από λαθρομετανάστες στο αεροδρόμιο

E-mail Εκτύπωση PDF
210310-elvenizelosΒρέθηκε κλεμμένο όπλο στην τουαλέτα του ΑΤ του Ελ. Βενιζέλος! Μακελειό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία, μετά από προληπτικό έλεγχο της ΕΛΑΣ στο ΑΤ του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα κρατητήρια του οποίου κρατούνται... 350 (!) λαθρομετανάστες, αναμένοντας την απέλασή τους!
Προ περίπου δύο εβδομάδων, στα αποχωρητήρια του Τμήματος που χρησιμοποιούν οι μετανάστες, στο ισόγειο του κτιρίου, ανακαλύφθηκε πιστόλι τύπου Glock 9mm, το οποίο είχε κλαπεί από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, το 2008!
Σύμφωνα με τις πηγές μας, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι το πιστόλι το είχε κρύψει εκεί κάποιος εκ των κρατούμενων, περιμένοντας να βρει την κατάλληλη «ευκαιρία» για να το χρησιμοποιήσει, στην καλύτερη περίπτωση για να αποδράσει. Κανείς δεν ξέρει πως έφτασε το όπλο εκεί, γιατί δεν έγινε σωματική έρευνα πριν τη μεταγωγή και κατά τη διάρκεια της άφιξης των κρατουμένων. Η αδράνεια, στοιχίζει σε ζωές, όμως κάποιοι στην ΕΛΑΣ αδιαφορούν. Πάλι καλά όμως, καθώς κάποιοι δεν αδιαφορούν: ο λόγος εδώ για αυτούς που έκαναν τον έλεγχο. Έσωσαν ζωές.
Αποσιώπηση στην αποσιώπηση
Η υπόθεση αποσιωπήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να μην προκληθούν αρνητικές εντυπώσεις. Αποσιωπήθηκαν και πολλά άλλα όμως! Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, απλά θα σας πούμε ότι λίγες μόλις ημέρες αφότου ανευρέθηκε το «σιδερικό», σημειώθηκε εξέγερση διαρκείας μερικών... ημερών (!) στο Αστυνομικό Τμήμα.
Οι αλλοδαποί διαμαρτύρονταν ότι κρατούνται είκοσι άτομα προς απέλαση ανά θάλαμο χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων, ενώ κοιμούνται εκ περιτροπής γιατί απλά δεν υπάρχει χώρος. Φανταστείτε λοιπόν η εξέγερση να είχε ξεσπάσει και κάποιος αλλοδαπός να χρησιμοποιούσε το όπλο! Πρωτίστως, θα χάνονταν ζωές. Δευτερευόντως, η εικόνα τη ΕΛΑΣ θα δεχόταν ανεπανόρθωτα χτυπήματα, όπως και η εικόνα της χώρας, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της οποίας δεν υπάρχει στοιχειώδης ασφάλεια!

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3717:2010-03-22-09-39-10&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: