Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΛΑΟΣ «Σημαία του έθνους» - Αντιθέτως, εκείνοι (π.α.μ.ε ) που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές ;

ΛΑΟΣ: «Σημαία του έθνους»

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, ο ΛΑ.Ο.Σ σχολίασε:

«Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους. 
Αντιθέτως, εκείνοι (π.α.μ.ε ) που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές.

»Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χάσει το μέτρο. Τον καλούμε, για όσο διάστημα παραμένει στο Υπουργείο, να επιδείξει την δέουσα αυτοσυγκράτηση».
 

Χρυσοχοΐδης: «Δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα»

Σε ανακοίνωσή του ο πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταδικάζει το περιστατικό, υπογραμμίζοντας:

«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας».

Ο υπουργός θέτει θέμα επιπέδου εκπαίδευσης «για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας».

Επισημαίνει, τέλος, την ανάγκη «να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους».

«Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα» καταλήγει ο υπουργός.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που συμμετείχε στην παρέλαση, ενώ από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί το περιστατικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: