Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Συνεργασία μετά... βίζας για τους «φίλους» μας τους Αλβανούς

Συνεργασία μετά... βίζας για τους «φίλους» μας τους Αλβανούς 

Αλλο ένα ανδραγάθημα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τις... ιδέες του!
ALBANIAN FLAGΕντάξει, το υπογράψαμε το πρωτόκολλο αστυνομικής συνεργασίας με τους Αλβανούς. Εύγε κ. Χρυσοχοΐδη. Φοβερή επιτυχία. Κάτι τέτοια κάνετε και μας «σκλαβώνετε», εξαναγκάζοντάς μας στη χρήση του όρου «επιτυχημένος». Το αν θα γίνει σεβαστό από τα Τίρανα, θα το δούμε στην πορεία. Μέχρι σήμερα πάντως, έχουμε πολύ πικρή πείρα.
Θα τους... εκπαιδεύουμε!
Προβλέπονται λοιπόν κοινή βάση δεδομένων για χρήση και από Αθήνα και από Τίρανα, ανταλλαγή πληροφοριών (και «πληροφοριών»;), οργάνωση κοινών αστυνομικών επιχειρήσεων (υποθέτουμε κάτι καλύτερο από αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα και όχι με αποτελέσματα τύπου λεωφορειοπειρατείας).
Επίσης, προβλέπονται διασυνοριακή συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος (δηλαδή θα συλληφθεί η μισή Αλβανία;), ενώ θα εκπαιδεύσουμε τους ενστόλους τους κιόλας! Αλήθεια, υπάρχει πρόνοια να μαζευτούν σιγά-σιγά έστω, οι χιλιάδες κακοποιοί που μας έστειλε εδώ ο Μπερίσα, ανοίγοντας τις φυλακές του;
Και βίζα στους νέους φίλους μας (μέσω ΕΕ)
«Ανοίγουμε σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο χώρο των σωμάτων ασφαλείας για την περαιτέρω σταθεροποίηση της περιοχής μας, ώστε να την κάνουμε πιο ασφαλή», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχοντας στο πλάι του τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσα. Ο οποίος μας ευχαρίστησε για τη στήριξη που δίνουμε στη χώρα του (που εξάγει μπόλικους κακοποιούς σε Ελλάδα και Ιταλία κυρίως...) στην προσπάθεια που αυτή καταβάλλει για την κατάργηση της βίζας για τους Αλβανούς πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν (κοινώς να μεταναστεύσουν, γιατί το Αλβανός τουρίστας ακούγεται «κάπως») στην επικράτεια της ΕΕ.
Μάλιστα, για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του και ξέροντας ποιον έχει δίπλα του και τις αντιλήψεις του, ο Αλβανός υπουργός είπε ότι η κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
Το επιχείρημα του Χρυσοχοΐδη
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κατάργηση των θεωρήσεων θα απομονώσει τα κυκλώματα των κακοποιών που ξεπλένουν μαύρο χρήμα και διακινούν ανθρώπους και εγκληματούν σε Ελλάδα και Αλβανία. Δεν το έθεσε σωστά όμως: τα κυκλώματα των Αλβανών κακοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα... Όχι όλα ίσα και όμοια κ. υπουργέ.
Πάμε όμως παρακάτω. Όταν ρωτήθηκε για την εγκληματικότητα στις τάξεις των εν Ελλάδι Αλβανών, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «υπάρχει, όντως, μια μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας από τους ξένους στην Ελλάδα και το ποσοστό συμμετοχής του αλβανικού στοιχείου έχει αυξηθεί σε σημαντικό επίπεδο, εφόσον αποτελεί και ένα μεγάλο μέρος του αριθμού των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα».
Δεν τους ρωτάμε τίποτα;
Πάλι καλά κ. υπουργέ, που σημειώσατε το αυτονόητο! Γιατί πολύ τους «χαϊδεύουμε». Και κάτι τελευταίο: μια που πλέον συνεργαζόσαστε, μια που το «σιρόπι» πάει σύννεφο, δεν ρωτάτε και τους νέους σας φίλους στα Τίρανα, πώς έγινε και βρέθηκαν τόσα καλάσνικοφ εδώ στην Αθήνα, μήπως και συμμαζευτεί λίγο το πράγμα και σωθεί καμιά ζωή;
Βέβαια, αν ξέρουν κάτι για τη δράση του UCK και των διάφορων παραφυάδων του εδώ, καλό θα ήταν να μας το πουν. Και ας κάνουν και κάτι οι Αλβανοί ιθύνοντες για την εκτεταμένη διαφθορά στα σώματα ασφαλείας τους, ώστε οι πληροφορίες που τους δίνουμε να μην προωθούνται σε Αλβανούς κακοποιούς.
Νίκος Χιδίρογλου 

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2061:-----lr---&catid=7:--&Itemid=2 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: