Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Μουσαβί: "Δε φοβάμαι να πεθάνω για το λαό"


ΑΘΗΝΑ 01/01/2010

Διαφημίσεις Google

Σπίτια στην Αθήνα
Βρες ότι αναζητάς. 100% δωρεάν
πρόσβαση σε χιλιάδες φωτοαγγελίες!
www.AggelioPolis.gr
«Δεν φοβάμαι να πεθάνω για το λαό» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιρχοσείν Μουσαβί, σύμφωνα με δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός του. Ο Μουσαβί – του οποίου ο ανιψιός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε διαδήλωση – δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση του προέδρου Αχμαντινετζάντ δεν αναγνωρίσει ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση, τα προβλήματα και οι αντιδράσεις θα συνεχίζουν.

Η δημοσίευση στην ιστοσελίδα Kaleme.org, ήταν η πρώτη αντίδραση Μουσαβί, από τις διαδηλώσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ τους και του ανιψιού του, και μετά. Οι πληροφορίες για την τύχη του – όπως και αυτή έτερου ηγέτη της αντιπολίτευσης Μεχντί Καρουμπί – ήταν αντιφατικές, καθώς οι αρχές υποστήριζαν ότι τους είχαν απομακρύνει από την Τεχεράνη «για τη δική τους ασφάλεια».
Στη δήλωσή του ο Μουσαβί ζητά η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και η δικαστική εξουσία, να αποδεχτούν την ευθύνη τους για την κατάσταση. Ζητά έναν «καθαρό» εκλογικό νόμο ώστε να προκύπτουν αξιόπιστα εκλογικά αποτελέσματα, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να αναγνωριστεί η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα στη δημόσια συγκέντρωση.
«Το λέω ανοιχτά, ότι μέχρι να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει σοβαρή κρίση στη χώρα, δεν υπάρχει πιθανότητα για επίλυση των προβλημάτων» δήλωσε. Πρόσθεσε ότι η σύλληψή ή ακόμη και η δολοφονία του, «δεν θα εκτονώσουν την κατάσταση».Χωρίς να αναφέρει τον ανιψιό του, δήλωσε : «Δεν φοβάμαι να πεθάνω για τα αιτήματα του λαού».
Ο ανιψιός του Μουσαβί, Σεγιέντ Αλί Μουσαβί, ήταν ένας εκ των οκτώ που σκοτώθηκαν στις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στις 27 Δεκεμβρίου.Σκοτώθηκε, με πυροβολισμό από πίσω, ενώ το πτώμα του «κρατείται» για ιατροδικαστικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: