Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Πρέπει, μάλλον να ήταν «ρατσιστής» ο Μαρξ !






Πρέπει, μάλλον να ήταν «ρατσιστής» ο Μαρξ και οι άλλοι ηγέτες του κομμουνισμού που αντιτάσσονταν σθεναρά στην εισαγωγή εργατών και τη χαρακτήριζαν «διαιώνιση της σκλαβιάς».

Πρέπει ο Λένιν να αγνοούσε τις «σοφές» διαπιστώσεις του ΚΚΕ που χαρακτήριζε τα «ανοικτά σύνορα», μέσα στον καπιταλισμό ως αντιδραστική οπισθοδρόμηση.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, σε όλα τα σοβαρά ζητήματα αντικαθιστά το ιστορικό γίγνεσθαι και τη ζωντανή πραγματικότητα με άδειες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις του τύπου: ο καπιταλισμός φταίει, ο ιμπεριαλισμός προκαλεί τις συμφορές, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι προκαλούν την εξαθλίωση, τις μετακινήσεις των «εξαθλιωμένων» και λοιπά παρόμοια.

Εκτός και αν η ηγεσία του ΚΚΕ, λόγω των τραγικών αγκυλώσεών της, αγνοεί τι σημαίνουν τα «ανοικτά σύνορα». Δεν αφορούν μόνο το κεφάλαιο και την ισοπέδωση των εθνών-κρατών, αλλά και τα «ανοικτά σύνορα» στην εργασία, δηλαδή ανοικτά στις εισαγωγές εργατών…

Γιατί, η ηγεσία του ΚΚΕ καμώνεται ότι αγνοεί όλα αυτά που ζει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός; Και το χειρότερο: εκτοξεύει εναντίον του και τους αφορισμούς για «ρατσισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: