Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση ΛΑΟΣ για σύλληψη Μάνιας Τεγοπούλου, εκδότριας της "Ελευθεροτυπίας"


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τη σύλληψη της εκδότριας της "Ελευθεροτυπίας" κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη έχει ως εξής: Γεώργιος Καρατζαφέρης Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών.
 Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, η εκδότρια της "Ελευθεροτυπίας", κ. Μάνια Τεγοπούλου, συνελήφθη τα ξημερώματα της 20ης Νοεμβρίου 2009 όταν έγινε αντιληπτό ότι περνούσε με κόκκινο τα φανάρια της οδού Πανόρμου.
Οι αστυνομικοί την σταμάτησαν, της ζήτησαν να υποβληθεί στους νόμιμους ελέγχους αλλά εκείνη αρνήθηκε, ενώ παράλληλα φέρεται να κλώτσησε και να έβρισε τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι κατηγορίες που τη βαρύνουν είναι εξαιρετικά σοβαρές (οδήγηση σε κατάσταση μέθης, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απείθεια, άρνηση να υποβληθεί σε αλκοτέστ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη).
Παρ΄ όλα αυτά οδηγήθηκε στην Εισαγγελία μόνο με την κατηγορία της παράβασης των άρθρων 42 και 44 του ΚΟΚ, κατηγορία σχετικά ασήμαντη αν δει κανείς τα αδικήματα στα οποία φέρεται να έχει υποπέσει.
Ερωτάσθε: 1. Συνέβησαν τα παραπάνω; 2. Αν ναι, για ποιο λόγο υπήρξε η παραπάνω διακριτική μεταχείριση και η επιδειχθείσα ελαστικότητα αναφορικά με την μεταχείριση της κας Τεγοπούλου όταν οποιοσδήποτε άλλος πολίτης αυτής της χώρας θα αντιμετώπιζε το σύνολο των κατηγοριών;


Ο ερωτών Βουλευτής Γεώργιος Καρατζαφέρης 
http://www.express.gr/news/politics/236284oz_20091123236284.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια: