Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχει σάλιο για το επίδομα ανεργίας !


"Δεν υπάρχει σάλιο για το επίδομα ανεργίας"

ΑΘΗΝΑ 11/01/2010

Διαφημίσεις Google

Ενοικίαση-Αγορά Ακινήτου
Βρείτε αυτό που ψάχνετε από την
πληρέστερη μηχανή αναζήτησης
www.a-katoikia.gr
"Βόμβες" για την κατάσταση της οικονομίας και τα ελλειμματικά ταμεία του δικού του υπουργείου, "έριξε" ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

"Στο υπουργείο Εργασίας, για να καταλάβετε την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε "είναι άδεια", είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;" είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real Fm.  

"Ζητούνται 2 δισ."

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε με "μελανά χρώματα" και στην επίσκεψη των ευρωπαίων αξιωματούχων, λέγοντας ότι βρέθηκε σε θέση να παρουσιάσει κωδικούς για μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την μείωση του ελλείμματος στο προσδοκώμενο, αλλά όχι για το όλον τον απαιτούμενων κονδυλίων.

"Όταν ήρθαν εδώ οι κοινοτικοί εγώ τους είπα τους αριθμούς αυτούς, τους είπα ότι η κυβέρνηση κάνει περικοπές 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα μου και εγώ τους μοίρασα τους πίνακες με τα δύο δισεκατομμύρια που έχω βρει πώς θα τα εξοικονομήσουμε".

"Δεν ξέρω ακόμη που θα τα βρω και έχω δώσει την εντολή και ψάχνουμε κωδικό με κωδικό τι μπορούμε να περικόψουμε".

"Αν υπάρχει μάγος να μου πει πως βγαίνει, να τον συγχαρώ και να του παραδώσω την αρμοδιότητα να το κάνει αυτός. Εγώ όμως, επειδή δεν είμαι μάγος και είμαι άνθρωπος, προσπαθώ τα δύο δισ. που δεν μπορώ ακόμα να βρω από πού θα τα κόψω, να τα κόψω από δράσεις τις οποίες θα περιορίσω και δε θα εξαφανίσω και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάσω τις στοχεύσεις" συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τις επισκέψεις των κοινοτικών σε υπουργεία και τη συνάντησή του με τους πολιτικούς αξιωματούχους, δήλωσε ότι δεν τις συμμερίζεται και επεσήμανε παράλληλα πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών.
"Παλεύουμε, είμαστε μία κυβέρνηση, ο κόσμος εκτιμάει ότι πάμε καλά, θα δώσουμε τη μάχη μας και πρέπει να πετύχουμε", σημείωσε.

Ερωτηθείς, αν σε αυτό το κλίμα, θα χρειαστεί να θιγούν κοινωνικές κατηγορίες, σε ό,τι αφορά τοασφαλιστικό, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: "Δε θα αλλάζαμε αυτά που παραδοσιακά πείραζαν στην Ελλάδα".

"Δε θέλω να πειράξω ανθρώπους που έχουν 600, 700, 800 ευρώ μηνιαίες αποδοχές, δε βγαίνει από εκεί" τόνισε, αναφέροντας ότι σε αυτή την κλίμακα, ανήκει το 70% των Ελλήνων ασφαλισμένων.  "Από κει και πέρα αρχίζουμε σε κατηγορίες μεγαλύτερες, που ούτε τα 1.100 ευρώ που παίρνει μια δασκάλα συνταξιούχος είναι μία σύνταξη την οποία μπορείς να πετσοκόψεις".

Τα μέτρα για το ασφαλιστικό θα ληφθούν από Ιανουάριο και Φεβρουάριο, είπε ο υπουργός. Τόνισε ότι "βάλαμε κάτω περίπου δέκα πηγές χρηματοδότησης", ποσοτικοποίησαν τα έσοδα και το Φεβρουάριο θα συζητηθεί η δομική αλλαγή του ασφαλιστικού.

"Παραλάβαμε μία δεκαετία αποτυχίας" δήλωσε ο υπουργός σχετικά με το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη (12/1) κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φτάνει στην Αθήνα, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την οικονομική κρίση που σοβεί στη χώρα.

Αντιδράσεις

"Ας αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια Ταμεία, δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, αντί για επίδομα στους ανέργους" ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης, έκανε την εξής δήλωση: "Ο Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακά την εικόνα ότι δήθεν αντιδρά και αντιστέκεται σε όσα αντεργατικά τον «συμβούλευσαν» να κάνει στον τομέα ευθύνης του οι ευρωυπάλληλοι, που τον επισκέφτηκαν και τον έλεγξαν με προσβλητικό για το ρόλο του, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας, τρόπο".

"Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Υπουργός Εργασίας, με όσα λέει και με όσα προωθεί για τα εργασιακά, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση, ουσιαστικά αντιγράφει ή και υπερβαίνει όχι μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., που απορρίφθηκε από τους πολίτες, αλλά και τις αντικοινωνικές κατευθύνσεις της ηγετικής νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ε.Ε. για περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και για περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων" συμπλήρωσε.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1085503&cid=15

Δεν υπάρχουν σχόλια: