Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


[HeLLeNiCReVeNgE] Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Όταν το ΚΚΕ μάζευε υπογραφές για δημοψήφισμα τότε ήταν δημοκρατία.
Ωρυόταν το ΚΚΕ για το δικαίωμα του πολίτη για δημοψήφισμα.
Τώρα που έχουν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές τουμπεκί ψιλοκομμένο!
Φαίνεται οτι δημοκρατία είναι ότι θέλουν μόνο οι Κομουνιστές

«Το ΚΚΕ απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ενωση, απορρίπτει την Ευρωσυνθήκη, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να θεσμοθετεί μια σειρά πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται, να προσαρμόζει τη λειτουργία της ΕΕ στις σύγχρονες ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος και να προετοιμάζει το έδαφος για την ακόμα πιο στυγνή δικτατορία της αστικής τάξης», τόνισε στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο εισηγητής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε στην επιτροπή κείμενο με εκατοντάδες υπογραφές πολιτών που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της Ευρωσυνθήκης.
Αποφεύγετε το δημοψήφισμα, όπως «ο διάολος το λιβάνι»
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι εάν η ΕΕ σεβόταν τη δημοκρατία, δε θα επανέφερε μια συνθήκη που απέρριψαν με δημοψήφισμα ο γαλλικός και ο ολλανδικός λαός και εάν δε φοβόταν τη λαϊκή ετυμηγορία δε θα απέφευγε τα δημοψηφίσματα όπως «ο διάολος το λιβάνι».

Οταν ο Σύριζα ήταν Δημοκράτης!

Αυτή ήταν η αφίσα του Σύριζα όταν ζήταγε από τους Έλληνες πολίτες να απαιτήσουν Δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη.
Τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά παρέλυσαν όμως όταν εμείς ζητάμε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό,αποδεικνύοντας ότι την δημοκρατία την έχουν χεσμένη όταν έρχεται σε αντίθεση με τα πολιτικά τους πιστεύω. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι αυτό είναι και η βάση του φασισμού!

Όταν ο Τσίπρας ζήταγε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό..Ζήτα το και τώρα προοδευτικέ αριστερέ

Χωρίς λόγια η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις 22/3/2008 :«Τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισαν οι δρόμοι όλων των μεγάλων αστικών κέντρων από την οργή αλλά και την αισιοδοξία μιας κοινωνίας που αντιστέκεται και ελπίζει. Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, άντρες και γυναίκες, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Στείλαμε το μήνυμα ότι καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να προχωρά ενάντια στη λαϊκή βούληση, καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον μας, αγνοώντας μας επιδεικτικά.
Ο κ. Καραμανλής έχει δύο επιλογές: Ή να οπισθοχωρήσει με αξιοπρέπεια, υιοθετώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή να ετοιμάζεται να εισπράξει άμεσα τη συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας.
Ο ΣΥΝ, το επόμενο διάστημα, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για τη κορύφωση των κοινωνικών αντιστάσεων στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, διεκδικώντας την άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για την εφαρμογή του.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς να υιοθετήσουν το αίτημα για δημοψήφισμα και να το στηρίξουν με πολύπλευρες δράσεις σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας υπογραφές, εκδίδοντας ψηφίσματα, καλώντας τους πολίτες να το στηρίξουν.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τη δημοκρατική έκφραση της λαϊκής βούλησης ενάντια στις αντικοινωνικές επιλογές μιας κυβέρνησης λαϊκής μειοψηφίας».

πηγή:Π.Σ.Θερμοπύλαι

-http://ourgreecetoday.blogspot.com/2010/01/hellenicrevenge_2434.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: