Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Πανικός στο Μαξίμου , από τις αντιδράσεις για την άνευ όρων χορήγηση ιθαγένειας

Τα "παπαγαλάκια" βράχνιασαν χωρίς να επηρεάσουν στο βαθμό που περίμεναν !

Όλα δείχνουν πως οι χαρακτηρισμοί του τύπου, ακροδεξιοί, φασίστες, εθνικιστές, αγρίεψαν τους Έλληνες ακόμη περισσότερο !

Μπούμερανγκ της προέκυψε τελικά της κυβέρνησης η «έμπνευση» να νομοθετήσει για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με τους δικούς της όρους...

....και όχι με όρους ευνομούμενης Πολιτείας που πρωτίστως ενδιαφέρεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.

Αυτή η ευκολία με την οποία και σύμφωνα με το κυβερνητικό προσχέδιο νόμου θα αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια, σχεδόν με όρους... «αυτοματισμού», έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, τις οποίες δεν ανέμεναν το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, επειδή έχουν και τη διαπλεκόμενη στήριξη των ΜΜΕ.

Μπούμερανγκ της προέκυψε και τo επικοινωνιακό τρύκ του opengov.gr «ανοιχτής διαβούλευσης» που όλα δείχνουν πως τους βγήκε σε κακό !

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων που κατατίθενται στο πλαίσιο της «ανοιχτής διαβούλευσης» στο www.opengov.gr είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις κυβερνητικές προθέσεις, αφού....

8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ !

Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην «ανοιχτή διαβούλευση», όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων, περίπου τα οκτώ στα δέκα (!), είναι κάθετα αντίθετα στις κυβερνητικές προθέσεις, κάτι που έχει δημιουργήσει μέγιστη αμηχανία.

Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τα οποία βαφτίζουν «ακροδεξιούς» και άλλους χαρακτηρισμούς, όσους τολμούν (!) να εκφράσουν αντίθετη άποψη απ' την κρατούσα σε κυβέρνηση και πλειοψηφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ!

Είναι δε οι αντιδράσεις τόσο οξείες, ώστε παλιός κι έμπειρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάς υπογράμμισε:

«Αυτό το θέμα –τηρουμένων των αναλογιών– μπορεί να μας δημιουργήσει τόσα προβλήματα όσα δημιούργησε στον Σημίτη η “έμπνευση” της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες»!

Η κυβέρνηση δείχνει μια ανεξήγητη (;) πρεμούρα και βιασύνη να προχωρήσει σε αυτόν τον νόμο, τη στιγμή όπου:

Μεταξύ των σχολίων που έχουν κατατεθεί, αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια:

– «Το σύνολο του νομοσχεδίου δείχνει τη βιασύνη και την εγκληματική προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε, προφανώς από άσχετους με τις έννοιες των λέξεων που χρησιμοποιούν».

– «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να αλλοτριωθεί εκ των έσω η χώρα»...

– «Δεν είναι δυνατόν κατά την ταπεινή μου άποψη να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κοινωνία»...

– «Απλά είσαστε ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΜΙΣΕΙΤΕ αυτήν την πατρίδα και εκτελείτε εντολές του SOROS, της Νέας Τάξης και της μπαρούφας που τη λένε... πολυπολιτισμικότητα»...

– «Επειδή έτυχε να κερδίσετε τις εκλογές του 2009, δεν έχετε το δικαίωμα να μας επιβάλετε να δεχτούμε το μπαστάρδεμα της ελληνικής κοινωνίας»...

Διαβάστε επίσης στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ: 


Οι εργολάβοι της εξουσίας επί τω έργω...

Μεταγραφή χιλιάδων ψηφοφόρων προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ (Δείτε το βίντεο)

Λύση στην Ελληνική υπογεννητικότητα, η Ελληνοποίηση των αλλοδαπών


Δημοψήφισμα: Έσχατη άμυνα των πολιτών και τρόμος των πολιτικών (Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο)

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 2010 ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !



http://tiresias-press.blogspot.com/2010/01/blog-post_7642.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: