Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Μετά το 1992 ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλά για τους μετανάστες, απαντά το ΠΑΣΟΚ


Πέρασε στην αντεπίθεση
Μετά το 1992 ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλά για τους μετανάστες, απαντά το ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Δείτε το βίντεο...
Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλά για τους μετανάστες, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το 1992, ως υπουργός Εξωτερικών είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στην αντίδραση της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες.
Συνέχισε λέγοντας ότι «οι μετανάστες αυτοί, αργότερα με τον Π.Παυλόπουλο, νομιμοποιήθηκαν με επιχείρηση 'σκούπα' χωρίς να υπάρξει ατομική προσέγγιση για το αν δικαιούνταν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια».
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ακόμη ότι «η ΝΔ θα κληθεί να σταθεί στο ύψος της περίστασης, να συμπεριφερθεί ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και να έχει μια τέτοια προσέγγιση».
«Είναι σαφής προεκλογική μας δέσμευση να λύσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα» ανέφερε και τόνισε ότι η κυβερνητική ιδεολογική προσέγγιση είναι σαφώς αντίθετη από εκείνη του ΛΑΟΣ και πως «δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό».
Απάντηση Παυλόπουλου
Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «προ του 2004 και για δέκα ολόκληρα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα είχε γίνει ξέφραγο αμπέλι ως προς την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών και εστερείτο πλήρως μεταναστευτικής πολιτικής».
Μετά το 2004, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, η κυβέρνηση Καραμανλή προέβη σε νομιμοποίηση πολλών μη νόμιμων μεταναστών, σε συμφωνία όμως με τα αρμόδια fora της ΕΈ και σεβόμενη πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ, παράλληλα, οργάνωσε σύγχρονη δημοκρατική, ανθρωπιστική και κοινωνικώς δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και ταυτοχρόνως, θέσπισε σύγχρονο κώδικα ιθαγένειας.
«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης συγχέει τη μεταναστευτική πολιτική με την πολιτική ιθαγένειας, επιχειρώντας να 'λύσει' το μεταναστευτικό πρόβλημα με την αθρόα απονομή της ελληνικής ιθαγένειας». Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δρομολόγησε, ήδη από το 2007, τη διοικητική μεταρρύθμιση.
«Επειδή η υπεύθυνη στάση έναντι της διοικητικής μεταρρύθμισης σημαίνει προηγούμενη εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών αντηρίδων και υποδομών, ενόψει της οικονομικής κρίσης απλώς μετατέθηκε η μεταρρύθμιση, όταν οι οικονομικές συνθήκες θα επέτρεπαν την αποτελεσματική θεσμοθέτησή της... Σήμερα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς καμία διασφάλιση των προαναφερόμενων οικονομικών και θεσμικών προϋποθέσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: