Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ανεξέλεγκτη είναι η δράση της κινεζικής μαφίας στη χώρα μας, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην προώθηση Κινέζων λαθρομεταναστών.

Το μεγαλύτερο σοκ προκάλεσε η ανακάλυψη πλαστογράφησης επίσημων εγγράφων από το ελληνικό προξενείο του Χονγκ Κονγκ. Επρόκειτο για βίζες που η κινεζική μαφία είχε πλαστογραφήσει για να τις χρησιμοποιήσει στο «σπρώξιμο» λαθρομεταναστών. Το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ιντερπόλ και ότι σταμάτησε η έκδοση σχετικών εγγράφων από το προξενείο αποδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος.
Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις που συμμορίες Κινέζων μαφιόζων εκβίαζαν ομοεθνείς τους για να τους πάρουν χρήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόσφατο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όπου η συμμορία εκβίαζε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης ενδυμάτων και μικροαντικειμένων στη λεγόμενη «Τσάινα Τάουν» προκειμένου να του πάρει χρήματα. Ο καταστηματάρχης δεν υπέκυψε και οι μαφιόζοι τον ξυλοκόπησαν άγρια. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Αθήνα, στα Πετράλωνα, όπου «ανταποκριτές» της κινέζικης μαφίας κρατούσαν αιχμαλώτους σε ένα διαμέρισμα εννιά ομοεθνείς τους. Η ΕΛ.ΑΣ. ήδη ασχολείται με την υπόθεση λαθρομεταναστών που έχουν πέσει θύματα συνδέσμων της κινεζικής μαφίας, ενώ ψάχνουν τα «μεγάλα κεφάλια» που κινούν τα νήματα στην Ελλάδα.
Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν παραδώσει στο αρχηγείο απόρρητη λεπτομερή έκθεση για τη δράση της κινεζικής μαφίας στην Ελλάδα. Σε αυτή περιέγραφαν τον τρόπο «δουλειάς» των μαφιόζων και τον κίνδυνο να εισβάλει η μαφία στη χώρα. Αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο!!

Πηγή:presstime

Δεν υπάρχουν σχόλια: